welcome to eykin blog,harap u gys enjoy with my blog *___*.

Wednesday, 29 February 2012

tinggal kenangan :)


بسم الله الرحمن الرحيم

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG


Assalamualaikum sume,,
nmpk x gmbr yg kt ats nih,,buku,alat2 tulis sume nyer bersepah-sepah umpama  sampah2 ddlm tong smph,,bhahaha!!^^nmpk beno bdk kt ats nih rjin kn!!huhu
muka nk serius jer!!ape pon cannot!!
mne x serius nyer,time tu dh nk exam spm,,kene lh focus!!
tp alhamdulillah,sume nyer dh lps,,x lh pning kpale
fikir psl spm lg!!fuhh!!lega
btw i like this picture,,thankz pd my frenz yg berjye snap gmbr yg x sbrape cute ni,scare senyap2 tnpe pngetahuan cek!!agaga ^^

Tuesday, 28 February 2012

Lepaskanmu kerana terpaksa-ukays

Assalamualaikum


#lirik lagu

 Tak Dapat ku lupakan kenangan silam
Susah dan senang kita harungi berdua
Bersumpah setia hidup mati bersama
Sehingga ke penghujungnya
Tergamak engkau meninggalkan diriku
Disaat aku memerlukan kasih sayangmu
Kini aku sendiri meneruskan hidup ini
Bersama hati yang telah kau lukai
Chorus
Menyesalnya aku menyintai dirimu
Kini ku sengsara akibat perbuatanmu itu
Kini kau bahgia hidup disampingnya
Mudahnya aku kau lupakan
Betapa sakitnya pedihnya
Kau kata kau cinta dia
Mengapa diriku akhirnya
Menjadi mangsa dalam percintaan
Oh pilunya
Terpaksalah aku sendiri
Mengundurkan diri demi
Keluargamu mengharapkan
Agar ku berlalu pergi
Untuk sidia pilihan hatimu
Dengan rela ku lafazkan
Selamat tinggal sayang
Ku doakan agar engkau bahagia
Ulang Chorus
Dengan rela ku lafazkan
Selamat tinggal sayang
Ku doakan agar engkau bahagia



Segment I Love Blogging

بسم الله الرحمن الرحيم
DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG
Assalamualaikum



wah!!tgk banner kt ats nih sgh cute  kn,,actually ni 1st time kowt join contest mcm ni,,ape2 pon  tq so much kt cex ah  bb tag kt eykin,,syart contest ni sgt mdh n simple,,rugi sape yg x join^^
 nk tawu aper syarat nyer klik BLOG CUTE MEUTE ni
yg pnting tarikh tutup contest ni 29/2/2012,,cpt2 lh join.

nama panggilan:eykin
URL blog:http://eykinasyikin.blogspot.com/
negeri kelahiran:muar tp dok kluang
warna kesukaan:pink n putih

ape tggu lg jom lh join!!

okeyh nak tag kt:-

awie
nia





cara menghilangkan rase sakit hati


بسم الله الرحمن الرحيم

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

Assalamualaikum

arini dh masuk 28/2,alahai!!sekejap jer kn mase berlalu,,sedar x sedar dh nk msk bln 3,,rase mcm x percaye jer,,tp syukur alhamdulillah cek msih bernyawa lg,,^^

okeyh la,arini bersemgt plk nk becite/berkongsi kt korg sume!!
korg sume pnh rase skit ati kn,,bohong lh klu kate x pnh..bile sakit ati ni mcm2 yg blh terjdi,,tp kite x tawu mcm mne nk kawal perasaan tu,,so ape yg kite perlu wat??

1st skali tarik nafas pnjng2,lpstu jngn hembus2!!haha!!eh, min2 jer,,jngn lh smpi x hembus2,x pasal2 mati kang,,cek jgk yg akn dpersalahkn,,rilek dulu n tenagkn diri,,istighfar byk2~

pastu,cre kedua,denga lagu yg rancak2,yg blh menghiburkn hati,,jngn denga lgu sedih2/pth hati~

3rd,kluar bersame-same rkn anda,,pg lh tgk wyg ker,karok ker,n ape2 jer lh,,aslkn korg bahagie~^^

n then,bce lh buku2 motivasi biar tetap bersemangat~

cre kelime,ni yg pling afdal,ingt allah n byk berdoa~


bwh ni doa tuk menghilangkn rase sakit hati:-


''dengan Allah, Aku berlindung kepada Allah dan kekuasaanNya daripada kejahatan sesuatu yang aku jumpai dan aku takuti"

haa!!sngkn nk ikut cre nih!!amlkn lh!!anda wat anda dpt!!


*renung2kn n selamat membace *__*


Sunday, 26 February 2012

menangislah

بسم الله الرحمن الرحيم

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

Assalamualaikum




menangislah jike kamu rase itu 1 kepuasan,
menangislah jike kamu rase itu menenangkn,
menangislh jike kamu rase itu yg terbaik,
menangislah kerane allah,jike kamu tkut akn azabnye,
menangislh kerane ibu bape,jike kamu tkut kehilangannyer,
but
janganlh menangis jike kehilngn boyfrenz/girlfrenz kerane ia adlh sia2,


hikmahnyer:-

biar ape pon masalh/dugaaan yg dterime,if korg rase x kuat/xthn,jln yg pling baik adalh dgn menangis,yg penting minta pertolongan dri allah,insyaallah,kamu akn rase tenag,,


4 khasiat menghilangkan lupe

بسم الله الرحمن الرحيم


DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

Assalamualaikum

penyakit lupe ni mmg sering menghantui setiap owg,,terutamenyer cek!!hehe XD !!x dpt dinafikn lg yg korg pon ade sift pelupe mcm cek kn3!!tp korg jngn risau,bb cek akn kongsikn beberape khasiat menghilngkn lupe,, jom bace kt bwh ni
antare khasiatnye:-
halia,, halia mempunyai khasiat tuk kebaikn urt saraf.kerane kepanasannyer blh menghilangkn lendir2,menguatkn urt srf,membtulknpjlnn angin dlm tubuh n menguatkn ingtn.
manisan madu,,madu asli amt khasiat tuk kshtn terutamenyer kebaikn dperut n urt saraf jgk,dismping tuk memudhkn fhmn n mengingat.
susu,,susu pon blh mnjd ubt lupe,krane ia mengandungi protein,,minumn ni jgk mnjdi utame dikale nabi hndk menjlnkn upacare ke lgit.
buah zabib(anggur kering)

tu jer lh khasiat menghilngkn lupe,amalkn bende ni,insyallah penyakit lupe tu dpt dpulihkn,but korg jngn lupe doa jgk,,doa tu penting k,,

*renung2kn n selmt membace *___*





Friday, 24 February 2012

pandangan tentang blog ni


بسم الله الرحمن الرحيم

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

 Assalamualaikum


ni nk minx tlg korg,blh kn!!tlg menolong tu kn amaln mulia!!hehe ^^ actually cek baru jer beberape ari berblog,,x silp 16/2/2012 cek wat blog nih!! so blh x korg komen psl blog cek!!sgale komen yg baik n buruk blog ni,cek will accept seadenyer!! tinggal kn kt bwh ni,nt
       cek  bce!! jse baik anda amat cek hargai!!

mengenali cre lelaki memikt wanita


بسم الله الرحمن الرحيم

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG


Assalamualaikum

arini nk kongsi kt korg tentang bgaimne cara lelaki memikt seseowg wanita yg disukainyer antaranyer:-
Kaum lelaki lazimnya cuba memikat wanita dengan melakukan aksi-aksitertentu.cth:melontarkn 1 renungan tajam kpd seorg wanita yg diminatinyer
Lelaki yang tinggi egonya ada kalanya memikat dengan cara mengutuk wanita yang disukai.wanita jngn terperanjat jika terjumpe lelaki begini.Mereka suka menyakitkan hati wanita itu kadang-kala sehingga menitiskan air mata. Bukan mereka tidak berani, tetapi mereka belum bersedia untuk menyatakannya. Sekurang-kurangnya dengan menyakat wanita,membolehkan dirinya sentiasa hampir dengan wanita walaupun dengan cara yang tidak disenangi.
Selain itu,terdapat juga sesetengah lelaki yang berlagak macho dengan mempamerkan susuk badan yang gagah dengan harapan ada gadis yang akan terpikat atau tertarik padanya
Bagi lelaki yang aktif atau dikategorikan sebagai yang sukakan cabaran, cara mereka agak berlainan.cnth,mereka ini suke mmbawa wanita melakukan pelbagai aktiviti lasak sperti mendaki gunung n bla bla~ia semata-mata nk meliht smaada wanita itu sesuai atau tidak dgn cite rasenyer.
kpd kaum hawa berjge jge lh dgn kaum adam,haha >,< kpde kaum adam pula,sorry ea klu bende ni akn membuatkn korg marah~utk menghilngkn rase marah,ikut lh panda kt atas ni joget!!anda buat anda dpt ^^ hidup kenelh senyum selalu =)

*renung2kn n selamat membace *____*


Thursday, 23 February 2012

kalau ade teknologi manusia mkin mls..btul ker??

                                                       بسم الله الرحمن الرحيم
         
         DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

Assalamualaikum

kali ni tjuk entry cek pnjng sikit,,okeyh,seperti yg kite tawu skang ni byk teknologi2 dcipte tuk kite sume,,btul ker dgn teknologi2 ni kite sume mkin mls,,btul ker tidak??itu persoalan nyer!!

ini cnth manusia jd mls ngan teknologi yg ade skang:-

mls nk tumbuk,gune lesungbuat smbl belcn,blender sng jer.
mls nk basuh guna tangan,gune mesin bsuh sng,tkn je
mls nk bangkit duduk tukar channel,gune remote sng
mls nk msk,beli lauk,home delivery ade sng
mls nk gune tgge,nik lif
mls nk anta kd raye,ucpn melalui sms sng

so,btul lh kn,bile ade kumudhn ni sume manusia jd malas,,n cek  pon diketegorikn sbgi seowg yg pemls lh !!hehe ^^ !malu sdh!!

*renung2 kn dn selmt membace *___*

Tuesday, 21 February 2012

hukum bercouple

بسم الله الرحمن الرحيم

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG


Assalamualaikum


nmpk x tjk kt ats tu,,arini cek nk story2 psl couple
dlm pikirn cek ni meronte ronte nk tawu blh ker bercple nih??ape hukumnyer??haram,makruh,sunat,ow wajib??amik kau!!sume hukum keluar!! ^^ mne 1 hukum bercple nih!!korg mesti tawu kn tp korg sje wat x tawu~termsk cek!!hehe
bg korg lh kn best ker bercple nih??bercple menyusahkn ow menyenangkn??
bg cek lh kn,bercple ni menyusahkn,bb nt x bebas,pastu kene jge ati msing2!!owg lelaki nih kdg2 bkn nyer leh dpercayai,,mesti lelaki2 yg bce bende ni kte x adil kn!!ini tidak adil,tidak adil bagiku!! ^^ haaa kn lagu yuna dh kuar!! >,< gurlz pon ade gak yg x leh dpercayai !!haa ni bru lh adil,, -,-
okeyh,bblik pd hukum bercple !! klu nk tawu blh ker x bercple ,,meyh bce kt bawah nih,,

*stelh cek mencari maklumat kt google,bru lh cek tawu yg pd asasnyer bercple ni harus,,tp!!fuhh ade tp2 plk kn,,^^ tp terdpt beberape keadaan atau tindakan yg blh menjadiknnyer haram,,

islam menetpkn syarat2 tertentu dlm perhubungn ksih syg antare lelki dn wanita bkn mhrm,

Antaranyer:-
  • mempunyai niat yg baik dan niat itu berterusan dalam keadaan baik
  • hendaklh mematuhi syariat ow peraturan agame
  • wajib menjage maruah/peribadi seorg wanita
  • perhubungan itu tidak membawa kepada pembaziran wang dan waktu
yg pastinyer klu nk tawu lbih lnjut korg bukk lh link kt SINI

fuhh!!lega rasenyer bile dpt tawu yg bercple ni harus,,lpsnih blh lh cek bercple,,hoorey!! >,< tp cek kene lh ikut adb2 bile bercple nih!!korg pon same taw!!

*renung2 kn dn selamat membace *__*











Sunday, 19 February 2012

my bf a.k.a best frenz

بسم الله الرحمن الرحيم
DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG
Assalamualaikum
arini nk cite psl my bf,>.< wing wing!!
eh2 korg jngn slh anggp yer,,actually bkn boy frenz tp best frenz!! ^^
jeng jeng jeng!!ha ni lh gmbr my bf,,haha,,cun x??cun kn3!![perasan lbh] -,-
jngn ngurt eh,bb msing2 dh berpunyer but cek still solo!!wekk >,< solo lh sgt kn!!
jngn tnye knape cek solo k!merepek sdh,,--'
okeyh ! actually gmbr ni dh lme dh kitorg tgkp,,mase ni,kitorg bru jer blik dri skul,,sempt lg berposing kn,,huahua!! =) [senyum x perlu kata apa2]
cek syg sgt kt diorg nih,,rindu sgt2 nk jumpe ngan bdk2 pinkky nih, ^^ tp diorg sume ade yg bz ngn keje,ade yg dh pindh ikut mak ayh,, =') almaklumlh,lepas spm mmg mcm nih kn,,msing2 ngan life msing2! --' erk! bebelit ayt cek nih ! agaga !
 l I MISS YOU FRENZ l muahhhh skit :* ! syg korg bkn ketat2 tp longr2 k ! bhahaha XD
itulh kate2 yg cek leh ungkpkn kt korg!



cek arp sgt2 moge2 kite jd kwn tuk selame-lamenyer,
korg[eyca,lysa,aren] adalh shbt yg pling baik yg pnh aku jumpe, ^^
ni lagu tuk korg,, =)



,


oklh smpi stakat ni jerh k!!dh x de idea nk cite pepnjng mcm karangan!!wakaka!!,see you!!

                                                
                                                               
                                                       
                                                

Friday, 17 February 2012

tawaran sambung belajar

                                        
بسم الله الرحمن الرحيم
DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG
 
Assalamualaikum
 
terlebih dahulu cek nk minx maap byk2 klu coretan yg cek smpikn ini tidk memberi manfaat kpd korang~
 
sebenarnyer cek nk cerite psl tawaran smbg belajar,almaklumlh bdk lpsn spm kn,,cek ade dpt surt dri institusi ngan kolej mne tah,,x silap cek pusat kemahirn IT BASE ngan kolej integrasi kejururawatan dan kesihatan bersekutu,,fuhh!!pnjng kn!!^^but all kos yg ditawarkn bukan pilihn ow mint cek,,hampeh betoi!!

         tp cek arap sgt2 dpt kos ow bidng yg betoi2  cek mint,,AMIN
         begitu juga ngan anda n seluruh pelajar d malaysia yg amik spm taun 2011,,smoge anda 
         berjaye n dpt lanjutkn pelajaran kt mne2 sje,,yg penting dlm diri mesti ade mint tuk blajar,,
         klu anda x mint tuk smbg belajar baik kawen jer terus,,itu lbh baik kn,,^^
       
          ape2 pon result spm dh nk kuar,,so bersedia lh tuk terime keputusan,,klu cemerlang tuh
          syukur alhamdulillah,klu x cemerlang ow gagal terime lh seadenyer,,bersyukur jgk,,igt nih
         '' gagal arini bkn bermaksud gagal tuk selama-lamanya'',,idup perlu dteruskn k,,
        
          ops!!dh pent nk berceloteh,,XD,,smpi dsini jer lh k,,see you next time!!
          apy always guys , :)
         
          
          
         
         
        

Thursday, 16 February 2012

favourite song




sape x knl penanyi yg bersuare lntng ni kn,,nme penyanyi ni adele,,
sume lgu die best2 belake,,ampir setiap ari cek bkk lgu nih,,smpi dh apal sume lirik die,
atare lgu adele yg selalu cek nyanyi kt umh(walaupon suare x sesedp penyanyi nih)hehe
aaa,,lagu kt ats nih-set fire to the rain n someone like you~
lgu nih membuatkn cek ceria n appy slalu~ :)
so sape2 yg x pnh dengar lgu nih,cek srn kn supaye dgr,dgr jngn x denga!!!

*ok lha cek x geti nk berceloteh byk sgt,,so smpi dsini  sje coretan cek,,see you!!
*assalamualaikum